Friday, February 23, 2024

Pemuda terjun dari pesawat di Miri dakwa melihat hantu dalam pesawat.

Pemuda dikenali sebagai Chong,24 yang terjun dari pintu kecemasan pesawat AirAsia akan di soalsiasat oleh pihak Malaysia Airport Berhad (MAB), kata ACP Mun Kock Keong.

“Beliau akan disoal siasat dibawah Aviation Act”

Beliau berkata demikian ketika dihubungi bagi mendapatkan perkembangan lanjut kes pemuda dari Miri yang terjun dari pesawat kelmarin.

Kejadian yang berlaku pada petang Jumaat, seorang pemuda berusia 24 terjun dari pesawat yang sedang bergerak menuju ke landasan pelepasan yang hendak memulakan penerbangan dari Miri ke Kuala Lumpur melalui pintu kecemasan bahagian tengah pesawat.

Pesawat tersebut sepatutnya berlepas ke Kuala Lumpur pada jam 7:30 petang.

Kejadian tersebut menyebabkan beberapa penerbangan ditangguhkan dan di jadualkan semula selepas tengah malam.

Menurut beberapa orang penumpang didalam pesawat tersebut, mereka melihat pemuda tersebut bertengkar dengan seorang wanita yang duduk disebelah sebelum berlari kepintu kecemasan di bahagian tengah pesawat.

Krew yang bertugas cuba menghentikan perbuatan pemuda tersebut membuka pintu kecemasan ketika pesawat sedang bergerak tetapi gagal.

“Saya mendengar pemuda tersebut menjerit ‘Saya terlihat hantu didalam pesawat’,” kata salah seorang penumpang didalam pesawat.

Pemuda berkenaan mengalami kecederaan patah tulang akibat terjatuh.

Polis ang menerima panggilan mengenai kejadian tersebut pada jam 8:00 malam berkejar ketempat kejadian.

Di percayai pemuda tersebut krew AirAsia yang sedang bercuti terbang ke Kuala Lumpur dari Miri bersama seorang berkemungkinan teman wanita beliau.

MIRI – Lelaki yang terjun dari pesawat AirAsia malam Jumaat lalu mendakwa dia terlihat kelibat bayangan ‘hantu’ dalam pesawat tersebut sebelum nekad meninggalkan teman wanitanya dan terjun ke atas landasan Lapangan Terbang Miri di sini.

Lelaki tersebut yang dikenali sebagai Chong, 24, mendakwa, kehadiran bayangan ‘hantu’ yang mengganggunya itu menyebabkan dia ketakutan dan mengambil keputusan bertindak keluar dari pesawat berkenaan.

Menurut lelaki itu, tanpa mempedulikan keselamatan dirinya, dia terus membuka pintu kecemasan disebabkan permintaannya untuk turun daripada penerbangan itu tidak dibenarkan oleh anak kapal bertugas.

“Semasa pesawat bersedia untuk berlepas, tiba-tiba saya ternampak kelibat makhluk aneh seakan-akan hantu hadir mengambil tempat penumpang.

“Disebabkan bimbang sesuatu tidak diingini berlaku semasa penerbangan memandangkan permintaan saya tidak dipedulikan pramugari bertugas, saya tiada pilihan lain melainkan terjun dari pesawat,” katanya ketika ditemui di Hospital Miri di sini semalam.

Menceritakan lebih lanjut, Chong yang merupakan seorang staf AirAsia memberitahu, ketika mula memasuki pesawat, keadaan adalah tenang sebelum dia mengambil tempat duduk bersama teman wanitanya.

Bagaimanapun, ketika sedang melalui lorong untuk mencari tempat duduknya, tiba-tiba dia berasa sesuatu yang tidak menyenangkan lalu menoleh ke belakang pesawat sebelum melihat suatu kelibat hitam yang menakutkan di situ. – Kosmo

Lelaki terjun dari kapal terbang bergerak di Miri »

24岁的华裔男子精神失常,飞机要起飞时,突然打开紧急逃生门跳下,其背部骨头出现裂痕,入院治疗。

Seorang lelaki yang bernama Chong, 24 tahun di percayai krew penerbangan Air Asia yang sedang bercuti dikatakan telah terjun dari sebuah kapal terbang bergerak di Miri hari ini. Lelaki tersebut telah terjun dari salah satu pintu kecemasan kapal terbang yang dinaikinya, dan anak-anak kapal terbang tersebut tidak sempat menghalang tindakan…

 

 

 

Berkaitan - Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Terkini/Latest

Popular