Tuesday, May 28, 2024

Kami Bukan Serdadu Siber, Kata Badan Media Sosial Sarawak

Wan Abdillah Edruce Datuk Seri Wan Abdul Rahman

Anggota Pertubuhan Media Sosial Sarawak, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO), bukanlah serdadu siber seperti anggapan sesetengah pihak, kata presiden pertubuhan, Wan Abdillah Edruce Datuk Seri Wan Abdul Rahman.

Sebaliknya beliau berkata matlamat utama pertubuhan itu ialah untuk berhubung dengan orang ramai menerusi dunia siber di samping menolong menyebarkan maklumat tentang dasar dan program kerajaan ke peringkat akar umbi.

Beliau berkata anggota pertubuhan itu boleh memainkan peranan kerana tidak ramai orang dapat menghadiri seminar atau bengkel yang dianjurkan di kawasan bandar atau punya akses ke dalam internet atau media untuk mendapatkan maklumat.

“Melalui slogan ‘satu suara, satu kasih sayang’ kami cuba mendengar suara rakyat, masalah mereka, cuba memahami dan akhirnya menolong mereka dengan apa cara yang boleh,” katanya menerusi kenyataan yang dikeluarkan di sini Rabu.

Wan Abdillah Edruce berkata tidaklah tepat pertubuhannya itu digelar sebagai serdadu siber untuk menolak tuduhan pembangkang melalui dunia siber, lebih baik anggotanya menolong orang ramai memahami antara lain program transformasi kerajaan, soal sosio ekonomi, rekreasi dan bidang pendidikan.

Berkaitan - Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Terkini/Latest

Popular